Paraliziran rešenček Teddy se uči uporabljati voziček in išče ljubeč dom

21. avgusta, 2021
vir fotografije: https://pawsnewengland.com/
Paraliziran rešenček Teddy je prehodil dolgo pot, da bi našel ustrezno skrb in nego po poškodbi hrbtenjače ter seveda nove skrbnike, ki bi mu to omogočili.

Teddy je mešanček z maltežanom, ki se zdaj uči uporabljati voziček. Rešilo ga je društvo PAWS (Progressive Animal Welfare Society) New England, potem ko se je njegov lastnik v Iranu psu odpovedal in ga oddal.

Teddyju je v juliju uspelo priti v Ameriko, čeprav v državi veljajo stroge omejitve glede vstopa rešenih psov iz tujine, še zlasti iz tistih držav, kjer obstaja visoka stopnja tveganja za steklino. Med te države sodi tudi Iran.

vir fotografije: https://pawsnewengland.com/

Ko je Teddy vendarle prispel v Boston, so v društvu PAWS New England odkrili, da ima pes poškodovano hrbtenjačo zaradi preteklih zlorab in na ta račun paralizirani obe zadnji tački. Zato so mu priskrbeli voziček, s pomočjo katerega se Teddy lahko zdaj znova premika.

»Z vozičkom in kolesci je veliko bolj srečen. Obnaša se kot povsem normalen pes, kot da nima nikakršnih poškodb. Zato si zasluži prav takšno priložnost za novo življenje kot ostali psi,« je povedala njegova začasna skrbnica Leila.

Nevrologi in specialisti za rehabilitacijo psov v Bolnišnici za živali v Bostonu so nadvse optimistični, saj menijo, da bo Teddy nekoč lahko uporabljal zadnje tačke brez podpore. Zdaj potrebuje Teddy le še stalni dom, poln ljubezni, naklonjenosti in podpore.