Pasje počitnice na slovenski obali

Plaža ob kampu Adria
Predstavljajte si situacijo: na spletu vidite velik oglas čudovitega hotela ob morju in izpostavljen napis, da so psi dobrodošli. Odločite se, spakirate, pridete na počitnice in ugotovite, da pes ne sme v sobo. Ali pa greste v psom prijazen kamp, pa pes ne sme ne na plažo in ne na kavo z vami.

Tokrat nekaj dopustniških predlogov s slovenske obale, kjer so psi zares dobrodošli.

Pasje počitnice na slovenski obali

Poletje je čas za čofotanje, zato začnimo na slovenski obali. Tokrat bomo izpostavili Občino Ankaran, za katero se zdi, da v zadnjih letih dela največje korake v smeri prijaznega počitnikovanja s pasjim ljubljenčkom. Letošnja novost so sobe v Vilah Bor 4*, ki so posebej opremljene z ležišči za počitnikovanje s hišnim ljubljenčkom. Psa (ali mačko) je seveda treba predhodno najaviti, v eno sobo sprejmejo do dve živali naenkrat, živali pa ne smejo na bazen ali v hotelsko restavracijo.

Je pa blizu plaža, kjer psi lahko čofotajo. To je med pasjimi skrbniki dobro poznana plaža Hotel & Resort Adria Ankaran. Najdemo jo ob kampu Adria, vendar pa so tukaj dobrodošli vsi. Tukaj sta tudi dva pasja bara, pasje sanitarije ob recepciji kampa in pasji tuš v bližini pasjega kopališča.

Med kampi na slovenski obali so psi dobrodošli še na Belvederju, v Luciji, Strunjanu in v Izoli (Jadranka).

Za plaže pa vsepovsod po obali velja: psi so prepovedani na mnogo koncih, tam, kjer so izrecno dovoljeni, je velikokrat precej klavrno, zato velja iskati kotičke, kjer psi niso prepovedani in niti dovoljeni – to so divje plaže, kjer si z malce raziskovanja lahko pričaramo lep dan.