Pasji horoskop

10. decembra, 2021
V december vas vodi energija Sonca v znamenju strelca, ki je znana kot najbolj optimistična in pustolovska.

Vaši psi, ki se bodo z njo povezali, bodo na vsakem koraku želeli raziskovati in se spustiti v dogodivščine, ki dišijo po tveganju. Nato se Sonce 21. decembra pomakne v znamenje kozoroga, ki simbolizira vztrajnost ter hladnost in zadržanost. Psički v tem času ne bodo najbolj sproščeni, je pa to odlično obdobje za učenje in šolanje, saj bodo zelo dobro motivirani. V zadnjem delu januarja prihaja energija vodnarja, ki je neodvisna in napredna, zato jim v tem času omogočite več igre, logičnih ugank in svojega časa.

OVEN

Pes in psička, rojena v znamenju ovna, bosta v decembrskih dneh nekoliko živčna in nestrpna. Najbolj ju bo motilo, če ju boste dlje časa pustili sama v hiši, saj bosta ves čas hrepenela po bližini in družbi. Ne bodite presenečeni, če se bo oven med spanjem znašel v vaši postelji zelo zadovoljen. Energije bodo imeli v januarju dovolj in že v zgodnjih urah vas bodo čakali, da jih peljete ven. Lahko pa se pojavita ljubosumje in nezadovoljstvo na njihovi strani.

BIK

Pes bik bo v prvi polovici decembra koleričen in bo ves čas želel biti v središču pozornosti, tudi med ostalimi živalmi, kjer bo vsekakor želel prevzeti vlogo voditelja. Čeprav so gurmani, ki težko delujejo brez vaše hrane, se bodo tokrat zadovoljili s svojo. V januarskih dneh ga boste zalotili, da občasno brska po vaših stvareh ali celo smeteh. Bolj bo stanovanje razmetano, boljše se bodo počutili, še posebej v zadnjih dneh januarja.

DVOJČKA

Pes dvojček bo v decembru nagnjen k skrivanju čevljev, copat in ostalih predmetov, ki jih lahko tudi zgrize. Dobro bi ga bilo zaposliti z različnimi igrami. Božanje bo v zadnjih dneh decembra nujno opravilo, drugače sledi nezadovoljstvo. S hrano jim boste najbolj ustregli, če jim boste dovolili biti zraven pri mizi in jim privoščili kakšno malenkost s svojega krožnika; tako se bodo čutili še bolj povezani. V zadnjih dneh januarja bo veliko lajanja, tudi brez konkretnega razloga.

RAK

V decembru psičkom rakom ne bo dolgčas, še najbolj zaradi tega, ker bo njihov um neprestano odprt za nove dimenzije razmišljanja. Imeli boste občutek, da so jim pomembne čisto druge stvari. Ugoden vpliv bo rakom v januarskih dneh dodal še več simpatičnosti in privlačnosti. Še posebej psičke bodo rade urejene, zato jim privoščite dolgo toplo kopel, saj bodo uživale do onemoglosti. Psom pa omogočite dolgo pohajkovanje.

LEV

Levov trmasti značaj bo v decembru, če ne bo zadovoljen, prišel na plano. Namesto da bi se razveselil sprehoda v naravo, bo raje ostal doma v topli hiši. Ostale živali bodo pustili pri miru, saj bodo oddajali energijo v smeri, da želijo mir in samoto. V januarskih dneh pričakujte večjo željo po igri, lahko pa med sprehodom smukne raziskovat okolico in bo na koncu užaljen, če ga boste ošteli. Nežnosti v tem obdobju niti ne bo potreboval, saj bo ves čas hrepenel po dogodivščinah.

DEVICA

Pes, rojen v znamenju device, bo v decembru želel izkusiti vse, kar je možno, v ospredju bo tudi radovednost, ki se bo pokazala še posebej na dolgih sprehodih, zato ga imejte nekoliko bolj na očeh. Večkrat boste zasledili, da je celo nesramen do ostalih živali in preveč samosvoj. V januarskih dneh bo oboževal spontano igro z drugimi živalmi in se večkrat spravil tudi nad večje pse, ki jih lahko očara s svojo prikupnostjo, premišljenostjo in nežnostjo.

TEHTNICA

Čeprav je radoveden, bo psu, rojenemu v znamenju tehtnice, v decembru za strogo šolanje primanjkovalo motivacije in težko boste vzdrževali red, zato ne bodite presenečeni. Če se ne bo znašel med najboljšimi, ga bodo pa zagotovo vsi opazili. Večkrat se bo z vami šel skrivalnice, še posebej v naravi, kjer ga bodo bolj kot ostale živali zanimale luknje in drevesa. V zadnjih dneh januarja bo samosvoj in nekoliko umaknjen od pravil in vaših prošenj.

ŠKORPIJON

Samozavest, ki jo premore vaš psiček škorpijon, se bo v decembrskih dneh še okrepila. Obnašal se bo, kot da je najboljši in najlepši, zato bo dobra konkurenca za ostale pse. Čeprav ste vajeni, da je obnašanje uglajeno, ne bodite presenečeni, če bo tokrat bolj razposajen in v določenih situacijah bolj flegmatičen. Zanj hrana v januarskih dneh ne bo na prvem mestu, zato ga boste z njo hitro zadovoljili, četudi bodo na njegovem jedilniku samo briketi. Z veseljem bo v tem obdobju dolgo spal.

STRELEC

Ognjene energije psička in psičke, rojene v znamenju strelca, vam v decembru, ki je njun najboljši čas, ne bodo dale miru. Iskala bosta pozornost in želela biti glavna. Tako v družbi živali kot v družbi ljudi. Za učenje to obdobje ne bo najbolj primerno, saj bosta bolj raztresena. Obetajo se dolgi sprehodi, polni dogajanja. V januarskih dneh boste morali imeti dober občutek, kdaj je pripravljen za igro in kdaj bo raje umirjeno počival zunaj ali na vašem kavču.

KOZOROG

Otroci bodo v decembru navdušeni nad vašim psom kozorogom, saj ne bo muhast, ampak bo pripravljen na akcijo z njimi. Družba ostalih živali mu ne bo najbolj pisana na kožo, na trenutke bo nezainteresiran za igro. V dobro voljo ga boste spravili, če mu boste ob večerih dovolili, da se stisne k vam. Razigran in nagajiv vam bo z veseljem delal družbo. Ves čas bo v zadnjem delu januarja v bližini nekoga v družini, ki mu dovoli popolnoma vse.

VODNAR

Pes vodnar bo v decembru potreboval veliko akcije in veliko pozornosti. Užival bo v igri z otroki in bolj malo časa preživel za štirimi stenami. Psičke bodo želele biti čim lepše in urejene, zato jim privoščite nego. Nekaj težav se nakazuje na področju vzgoje. Nikar ne pretiravajte z razvajanjem, saj bi lahko pustilo posledice. V januarju jih lahko razvedrite s kakšno novo igračo, ki pa mora biti čisto po njihovem okusu, drugače se je ne bodo niti dotaknili in bo pristala na tleh.

RIBI

Psi, rojeni v znamenju ribi, vas bodo v decembru presenetili s svojo iznajdljivostjo. Lahko se pojavi tudi nekaj občutljivosti, zato dolge popoldneve z njimi raje preživite doma. Odgovarjala jim bo vaša hrana, vendar si nikar ne dovolite, da zaradi njihovega lepega pogleda prekršite svoja pravila. Najbolj jih bodo spodbujale igre z otroki, vendar bodo, čeprav so nežne narave, znali tudi pokazati, kdaj imajo dovolj. Njihovo spanje bo intenzivno in sproščeno.