Pasji horoskop za april in maj

Kaj pravi pasji horoskop za april in maj? V aprilskih dneh se bo Sonce, ki se bo sprehajalo v znamenju ovna, ustavilo pri frazi »Spoznati sebe«.

Pasji prijatelji bodo bolj adrenalinsko usmerjeni in željni spoznati sebe, v smislu preseganja meja. Vsekakor jih bodo mikale nenavadne lokacije, zato boste morali biti na sprehodih še posebej pozorni, da vam ne uidejo na kakšno prepovedano mesto. Nikar jih ne razočarajte s svojim dolgim spanjem, saj se lahko v jezi lotijo kakšne knjige.

Po 19. aprilu, ko Sonce preide v znamenje bika, boste opazili njihovo povečano občutljivost, zaznati pa bo tudi ljubosumje, ki vam ga bo uspelo premostiti, če se boste več ukvarjali z njimi. Primanjkovalo jim bo energije, zato jih ne silite preveč. Raje se večkrat poigrajte z njimi, da bodo imeli občutek, da so želeni in ljubljeni. Po 20. maju, ko bo Sonce v dvojčkih, pa prihaja več radovednosti in igrivosti.

OVEN

Psički ovni bodo na začetku aprila, ko se bodo počutili najboljše, pripravljeni na vsakem koraku. Ves čas vam bodo sledili in vas včasih že malce nadležno moledovali, da se ukvarjate z njim. Z otroki se bo oven tudi v majskih dneh podal v igro in jim dovolil več, kot dovoli običajno. Najbolj mu bodo na kožo pisani krajši večerni sprehodi, ko bo lahko v miru raziskoval okolico in odkrival sosesko, kolikor bo želel. Na njegov jedilnik dodajte kakšen poseben priboljšek; hvaležen vam bo.

BIK

Psu bika energična energija v prvem delu aprila ne bo najbolj všeč. Ves čas bo nihal v razpoloženju. Ko ne bo dobil dovolj pozornosti, bo zelo hitro užaljen, vendar mu kljub temu ne vedno ustreči, saj bo potem postal preveč razvajen in bo poskušal nenehno manipulirati z vami. Posvetite se mu takrat, ko bo žalosten in prijazen ter razpoložen za igro ali božanje. V maju, ko bo bolj pogumen, boste v slabih trenutkih deležni glasnega lajanja in reakcij, ki vas lahko razjezijo.

DVOJČKA

Čeprav energija ovna prinaša pogum, bodo vaši psi dvojčki v prvem delu aprila ležerni, labilni in celo malce nadležni. Nihali bodo iz ene skrajnosti v drugo. Zato boste morali imeti dober instinkt, kdaj je pripravljen za igro in kdaj bo raje umirjeno počival v svoji košari ali na naslonjaču. Za intenzivno učenje do prve polovice maja niti ne bo najboljši čas, saj ne bo dovolj zbran, da bi vam sledil. V zadnjem delu maja se bodo modro znali izmakniti vsakemu spodrsljaju.

RAK

Raki psi se bodo najboljše počutili v aprilskih dneh. Hrepeneli bodo po dežju in tacanju po lužah. Sprehodi z njimi bodo polni smeha in razigranih situacij. Njegova želja bo pravzaprav upanje, da svojo avtoriteto pokaže s svojo osebnostjo in iskanjem nenehne pozornosti. Ta vaša pozornost mora biti vsekakor večja, kot tista, ki jo gojite do ostalih živali, če jih imate. Če pa se to ne zgodi, se bo umaknil v svoj kot in opazoval. Še posebej občutljivi bodo raki v drugi polovici meseca maja.

LEV

Čeprav je pes lev med najbolj pogumnimi, vas bo v aprilskih dneh, ko bo čustveno zelo občutljiv, potreboval na vsakem koraku. Ves čas bodo iskali vašo pozornost, celo pretirano. Z veseljem bo šel z vami kamorkoli, četudi to pomeni, da bo moral biti priklenjen na vrvico, česar načeloma ne mara. Privoščite mu kakšen zanimiv in drugačen priboljšek, ki se ga bo razveselil. V maju se bo lev zopet prelevil v kralja, ki si ne dovoli biti žalosten ali občutljiv.

DEVICA

Device psi se bodo v aprilu znali sproščeno zabavati, tokrat se bodo pokazali v čisto drugi podobi. Zato ga boste večkrat zalotili, da priskoči na pomoč, ko se kdo znajde v težavah, seveda po svojih najboljših močeh. V maju bo hrepenel po vaši hrani, zato mu kdaj pa kdaj ustrezite, zelo bo hvaležen. V zadnjem delu maja ne bodite presenečeni, če bo obnašanje psa device čudno. Deloval bo precej hladnokrvno, malce bo morda zaprt vase in celo zelo ponižen.

TEHTNICA

Psiček ali psička, rojena v tehtnici, bosta v aprilu, dežju in toplejših dneh več kot uživala. Sprehodi in tek po travniku bodo njuno najljubše opravilo. Najraje se bosta zadrževala zunaj in se zabavala z vami ali sosedovim psom. Vaša hrana jima ne bo najbolj odgovarjala, ne bosta pa se branila dobrega priboljška. V maju se bodo razbohotila čustva in vaše psičke tehtnice; želele bodo biti lepe in bolj urejene, ustrezite jim.

ŠKORPIJON

Aprilski spremenljivi dnevi vašemu škorpijonu ne bodo najbolj všeč, zato se nikar ne čudite, če bo, raje kot zunaj ali doma, želel večino časa preživeti v vaši družbi. Kondicije mu bo primanjkovalo, zato ga ne silite v dolge naporne sprehode, saj lahko dobi občutek, da ga za kakšno stvar kaznujete. Posvetite se mu še posebej v večernih urah, ko bo najbolj nežen. V maju se bo povečala stopnja škorpijonovega ljubosumja, zato se odzivajte pravilno.

STRELEC

Psički in psičke, rojeni v znamenju strelca, bodo v aprilu, ko bodo zaradi energije ovna zelo pozitivni, ves čas želeli pozornost. Četudi vam bo to šlo nekoliko na živce, se jim poskusite posvetiti bolj kot običajno; kmalu vam bodo izkazali svojo hvaležnost. Ob večerih bodo zaspali, utrujeni od igre, in to najraje v vaši postelji. Jutranjih sprehodov v prvi polovici meseca maja ne bodo marali, raje se bodo odločali za daljše večerne, če bodo lahko izbirali.

KOZOROG

Od svojega psička kozoroga lahko v prvi polovici aprila pričakujete, da bo vedno in povsod zahteval veliko mero pozornosti, za katero bo pripravljen tudi sam veliko narediti. Da je pomemben, bo pokazal tudi med pasjimi prijatelji. Na trenutke bo preveč zagledan vase, kar mu prinaša samo nepotrebne bolečine in ga sili v izoliranost, ki je pravzaprav ne želi. V maju boste z njim bolj povezani, lažje boste tudi postavljali pravila.

VODNAR

V aprilskih dneh bo vaš psiček, rojen v znamenju vodnarja, raziskoval in analiziral na vsakem koraku, zato ga boste morali nekoliko bolj nadzirati. Zanimalo jih bo ravno tisto, kar je očem na prvi pogled nevidno ali prepovedano. Če ga boste vzeli s sabo v hribe, bo neskončno užival sproščeno in razigrano in vam krajšal vas čas s svojim igrivim značajem in simpatičnostjo. V majskih dneh bo iskal bližino vode, saj se bo želel osvežiti.

RIBI

Psi ribe bodo imeli zaradi pogumne energije v aprilu občutek, da oni vodijo vas, ne vi njih. Če ne boste ustregli njihovim željam, se lahko prelevijo v občutljivega psička, ki nezadovoljno laja in ne upošteva nobenih pravil. V prvi polovici maja jim bo najpomembnejše, da jih ostale hišne živali pustijo pri miru in se jim prilagodijo. Zaprti bodo vase in v svoj svet, ki bo poln globokih misli. Večkrat boste pomislili, kako škoda je, da jih ne morete razumeti do potankosti.