Aktualno

Pasji park v Mariboru končan – otvoritev v avgustu

foto MOMB

Prve radovedne tačke se bodo lahko sprehodile po parku na lokaciji pri vojašnici v Mariboru predvidoma v drugi polovici avgusta, saj se mora novo zasejana trava dobro vrasti v podlago.

Park v velikosti do 990 m2 je ločen na dva prostora s svojim vhodom za manjše in za večje pasme psov. Vsak prostor bo imel svoj pitnik in urejen hribček s tunelom. Park bo urejen z obstoječimi drevesi za senco in tudi z novo zasaditvijo. Ograja bo zasajena od zunaj tudi z grmovnicami.

Park je namenjen socializaciji in druženju

Na Mestni občini Maribor so nam povedali, da je prostor namenjen osnovni socializaciji psov in druženju skrbnikov psov, pri čemer je lastnik odgovoren za svojega psa. »Psi se na področju parka lahko gibljejo prosto, brez povodca in brez nagobčnika, če so primerno socializirani. Obvezno je pobiranje pasjih iztrebkov in ostalih odpadkov – vrečke za iztrebke morajo imeti lastniki psov s seboj. Otrokom brez spremstva odrasle osebe vstop ni dovoljen. Voda na lokaciji je priskrbljena, prav tako so na lokaciji na razpolago tudi klopi za obiskovalce in koši za smeti,« na kratko opišejo pravila uporabe pasjega parka na občini.

foto MOMB

Dodajo še, da vstopnine za pasji park ne bo, vstop bo na lastno odgovornost in kot na vseh javnih površinah je tudi v parku treba skrbeti za red in čistočo.

error: Kopiranje teksta ni mogoče.