Pasji saloni odprti, pogoj za obisk je negativni test

9. februarja, 2021
Od sobote 6. februarja so zopet lahko odprti saloni za nego psov, toda ti delujejo po izjemno strogih pogojih. Potrebno je testiranje.

Saloni za nego psov so bili dolgo časa zaprti (z izjemno nekaj odprtih decembrskih dni), kar je lastnikom predvsem dolgodlakih psov povzročilo precej skrbi.

V soboto, 6. februarja pa je vlada sporočila, da se saloni lahko zopet odprejo, vendar pa pod precej strogimi pogoji. Obvezen je namreč negativen test na koronavirus.

Tako so s torkom, 9. februarja, nekateri vendarle pričeli s precej okrnjenim delovanjem.

”Ponujanje in prodajanje blaga in storitev v okviru izjem, ki zahtevajo izvedbo testa, je dovoljeno le pod pogojem, da zaposleni, ki izvajajo tovrstno ponudbo in prodajo blaga in storite, enkrat tedensko opravijo testiranje na prisotnost SARS-CoV-2 (COVID-19) po HAGT (hitri test) ali PCR metodi. Ponujanje in prodajanje tovrstnega blaga in storitev torej lahko opravljajo le zaposleni, ki imajo negativni izvid testa, opravljenega v Republiki Sloveniji.

Ponujanje in prodajanje blaga in storitev iz 8. do 11. točke izjem (sem spadajo storitve salonov za nego živali), ki zahtevajo izvedbo testiranja, pa je dovoljeno le pod pogojem, da potrošniki predhodno opravijo testiranje na prisotnost SARS-CoV-2 (COVID-19) po HAGT (hitri test) ali PCR metodi in da osebi, ki izvaja tovrstno ponudbo ter prodajo blaga in storitev, predložijo negativni izvid testa, opravljenega v Republiki Sloveniji, ki ni starejši od 24 ur. ” so zapisali na gov. si.

Negativen test morajo torej imeti tako pasji negovalci, kot skrbniki, ki psa pripeljejo v salon.