Aktualno

Pasji seniorčki vse večkrat ostanejo brez doma – v načrtu posebno zavetišče

Foto: Zavod Muri
Seniorčki se nemalokrat znajdejo v nezavidljivi situaciji, ko zaradi spleta okoliščin nenadoma ostanejo brez svojih skrbnikov. Tako ponavadi ostanejo sami v svojem domu, ki pa to več ni, saj tam ni nikogar, ki bi lahko skrbel zanje. Velikokrat se zgodi, da jih svojci skrbnikov oddajo v zavetišče.
Tam nato tiho čakajo na novo priložnost za novo življenje. Večinoma so spregledani, saj je znano, da potencialni posvojitelji navadno iščejo mladičke ali mlajše pse.
Čeprav ravno seniorčki v sebi skrivajo skrite zaklade, ki jih je potrebno dati le čas in jih znati poiskati. S svojim umirjenim karakterjem in neopisljivo hvaležnostjo nas učijo potrpežljivosti in nas opozarjajo na tiste prave vrednote, ki štejejo v našem življenju.

Foto: Zavod Muri

Zavod Muri – zavetišče za seniorčke

V sicer majhnem kraju Vransko v tem trenutku potekajo veliki projekti za pomoč starejšim psom – seniorčkom. Zavod Muri ima namreč željo, da bi na njihovem naslovu uredili zavetišče za seniorčke, ki bi bilo edino tovrstno zavetišče pri nas.
Ekipa prostovoljcev se že več let posveča najbolj ranljivim psom, ki se nemalokrat znajdejo v naših zavetiščih, to so predvsem starejši in/ali vedenjsko problematični psi. Do sedaj so delovali na način, da so posamezniki prostovoljci seniorčke posvojili iz zavetišča in jim ponudili začasno namestitev, po rehabilitaciji pa so jim iskali nove domove. Pri tem ne gre spregledati dejstva, da so bili vedno zelo uspešni.
Sedaj pa za nadaljevanje njihovega poslanstva nujno potrebujejo ustrezne prostore. Strošek odkupa zemljišča ter izgradnje zavetišča znaša 30.000 evrov! Kot sami večkrat poudarjajo, predstavlja majhna ekipa prostovoljcev le en del vedno večje ekipe podpornikov, brez katerih njihova pomoč seniorčkom ne bi bila mogoča.
V kolikor jim lahko kdo priskoči na pomoč, so podatki za nakazilo: 
SI56 6100 0002 4919 065, namen “zavetišče Muri” 
Z SMS sporočilom na številko 1919, lahko prispevate 5 eu za izgradnjo zavetišča za seniorčke.

error: Kopiranje teksta ni mogoče.