Aktualno Življenje s psom

Pes Axel prebudil starše, ko je najstnika ponoči zadela kap

Foto: shutterstock.com

Posvojen enoletni Border Collie (mejni ovčar) Axel je postal junak svoje nove družine v ZDA: rešil je življenje najstnika. 

Axel je prebudil njegovo mamo in očeta pred 5. uro zjutraj – sočil je na njuno posteljo in na čuden način vztrajal, da nekdo vstane, takoj.

Kot poročajo mediji, sta starša povedala, da ju je drezal s tačko, močneje kot sicer, kadar kaj želi ali čaka na zajtrk. Oče je vstal, se podal po stopnicah in odprl vrata na dvorišče, a Axel ni želel ven, čakal je pred vrati 17-četnmega sina Gabriela.

“Sicer ne vstopava v njegovo sobo, še manj ga budiva – najstnik je. Bila je sobota, zbudila bi ga morda okoli poldneva,” sta povedala starša. A Alexovo obnašanje je prepričalo očeta, da vstopi v sobo sina – in takoj je opazil, da je nekaj narobe. Dvignil je sina, ki ni mogel niti dobro prijeti očeta, mu pomagal do avta in ga odpeljal na urgenco.

Zdravniki so povedali, da so prišli v zadnjem trenutku. Če Axel staršev ne bi prebudil, bi bil lahko izid po kapi precej drugačen.

Po dveh mesecih Gabriel počasi okreva, ima terapije za govor in fizioterapijo, starša upata, da se bo lahko vrnil v šolo. Axel ga spremlja na vsakem koraku, Gabriel pa mu je obljubil medaljo.

 

error: Kopiranje teksta ni mogoče.