Pes, ki je bil tik pred evtanazijo zaradi ‘agresivnosti’, v porušeni Petrinji iz ruševin rešil žensko

4. januarja, 2021
V torek, ko je ob 12.20 uničujoč potres prizadel Petrinjo, je Kruno Stipetić ravno treniral s psi. Prejel je klic, kaj se je zgodilo v Petrinji, ter da se potrebuje pomoč.

S svojim psom Dracom sta bila čez eno uro že na poti na kraj nesreče.

Draco je 7 let in pol star belgijski ovčar, reševalni pes, specializiran za reševanje v ruševinah. Vse to je Draco danes, pred nekaj leti pa je bil v zavetišču, nezaželen pes, ki je bil označen kot agresiven in so ga želeli evtanazirati. Toda Kruno je verjel vanj in danes ta nerazdružljiva ekipa.

Ko sta prišla v Petrinjo, sta pričela z iskanjem v porušeni zgradbi mestne uprave, kjer naj bi bila ujeta ena izmed uslužbenk. Preiskala sta vse sobe v stavbi, ena izmed njih pa je bila prekrita z opeko, vrata v njo so bila blokirana.

Ko so gasilci vrata razbili z motorkami in sekirami, je prišel na vrsto Draco. Kruno ga je poslal naprej in kmalu se je zaslišalo lajanje, kar je pomenilo, da je Draco našel žensko.

Po načinu lajanja pa je Kruno takoj vedel, da bo konec srečen. ”Takoj ko je Draco začel lajati, sem bil prepričan, da je oseba v ruševinah živa”, je povedal Kruno, ki prepozna različno oglašanje svojega psa.

Ekipa je čestitala Krunu, toda ta je povedal, da je žensko našel Draco, ki je poskrbel za vsaj eno mini srečno zgodbo v porušeni vasi.