Aktualno

Pes na družabnih omrežjih del srečne družine, v resnici pa …

Ali ste vedeli, da obstajajo ljudje, ki prikazujejo življenje svojega psa kot v pravljici? A žal ta pravljica obstaja le na družabnih omrežjih. T.i. Facebook psi so del srečne družine le na spletu.

To, da so določeni ljudje videti srečni na družabnih omrežjih, kjer prikazujejo svoje življenje kot popolno, v resnici pa se soočajo s takšnimi in drugačnimi težavami, je verjetno že marsikdo opazil. Kaj pa, če obstajajo ljudje, ki prikazujejo življenje svojega psa povsem drugačno, kot ga le-ta živi v realnosti?

Šokirani: pes postal statusni simbol, realnost pa vse bolj kruta

Tako je, žal obstajajo tudi takšni ljudje. Že, če se samo pelješ mimo njihove hiše, lahko opaziš psa na verigi, pozabljenega nekje v kotičku dvorišča. Redki trenutki, ki se zgodijo ob božičnem času in morda v trenutkih dobre volje skrbnikov, se obeležijo na družabnem omrežju. Tam fotografije prejmejo nekaj všečkov in komentarjev, ravno prav za samozadostno potrditev, kako so krasni, ker imajo radi svojega psa. Nato pa ta pes zopet postane pozabljen in odveč do naslednjega praznika.

Mi smo tovrstne zlorabe opazili že v nekaj primerih in moramo priznati, da smo bili naravnost šokirani. Pes je torej postal statusni simbol za pridobivanje interakcij v virtualnem svetu. Medtem, ko njegova realnost iz dneva v dan postaja bolj kruta.

Nešteto fotografij psu ne pomeni prav nič

Če takšne ljudi soočimo z njihovim neodgovornim ravnanjem, pa se pričnejo glasno braniti z objavljanjem še več fotografij njihovega navidezno srečnega psa. Pri tem pa pozabljajo, da nešteto fotografij ne pomeni psu prav nič, saj mu te ne prinašajo nobenega zadovoljstva in veselja.

Prava skrb za psa naj se odraža v vsakodnevni kakovostni oskrbi in pozornosti, ki mu jo namenimo vsak dan, ne glede na praznike in objave na družabnem omrežju.