Pes Odin preživel, potem ko med kalifornijskimi požari ni želel zapustiti svojih ovc

Nedavni požari v Kaliforniji so uničili dom in kmetijo tudi Rolandu Handelu. V trenutku, ko je šlo za življenje in smrt, pa njegov pes Odin ni želel zapustiti osmih ovc, ki jih je varoval.

Ko se je požar bližal Rolandovemu posestvu, sta se z njegovo 14-letno hčerko, dvema mucoma in enim psom hitro odpravila v avto, da bi ušla ognjenim zubljem. Tisto noč je bil na vrsti za varovanje ovc pes Odin in ko ga je Roland želel spraviti v avto, se je Odin ulegel pred svoje ovce in se ni želel premakniti. Požar je bil že zares blizu in tako se je s težkim srcem odpeljal stran, za seboj pa pustil ljubljenega psa in osem ovc.

Že čez nekaj trenutkov so se plameni razplamteli po Rolandovi hiši in posestvu, od objektov ni ostalo prav nič več. Naslednje jutro se je Roland v krču odpravil po uničeni cesti do svojega doma. Tam ga je pričakal Odin! Utrujen, z opečenimi tačkami, oranžno dlako, a živ! In za njim je stalo osem ovc. Odinu je uspelo čredo spraviti na varno, na skalni rob, da jih plameni niso dosegli.

”Izgubil sem vse, toda v resnici je najpomembnejše še vedno tukaj. Človek se v takih trenutkih zave, kaj je v življenju zares pomembno,” je povedal ganjeni Roland Handel.