Pes Ronnie pojedel gumijasto račko in preživel veterinarski poseg brez posledic

28. septembra, 2021
Fotografija je simbolična
Britanski veterinarji so se pred kratkim ubadali s prav posebnim izzivom. Buldog Ronnie je pojedel plastično račko.

Enoletni Ronnie, kot je buldogu ime, je pogoltnil celo račko, ne da bi jo prej zgrizel ali kakorkoli poškodoval. Obstala je v njegovem želodcu, z izzivom pa se je na operacijski mizi spopadlo kar nekaj veterinarjev.

Njegov lastnik je 38-letni Fisher je povedal, da je navihani Ronnie nekega jutra z vso hitrostjo stekel mimo njega in po stopnicah v zgornje nadstropje. Zdirjal je naravnost v sobo njegove 9-letne hčere, pograbil rumeno gumijasto račko in z njo v gobcu zapodil po stopnicah navzdol.

”Niti v sanjah si nisem predstavljal, da jo bo pogoltnil. Bila je tako velika, to se mi sploh ni zdelo mogoče,” je povedal šokirani Ronnijev skrbnik. Ko pa se je to zares zgodilo, jih je naprej popadla panika, kaj če igračka blokira njegove dihalne poti. Ronnieja so odpeljali k veterinarju, ki je z rentgenom potrdil, da račka – cela in nepoškodovana – res leži v pasjem želodcu. To je bila dobra novica, kajti če bi se iz želodca račka že premikala proti prebavilom, bi lahko to povzročilo hude težave.

Da bi veterinarji čim prej prišli do račke, so pred operativnim posegom poskusili z endoskopijo – v Ronniejev želodec so ‘poslali’ kamero, ki jih je vodila, nato pa so s kaveljčkom po dobre pol ure truda zagrabili račko in jo pripeljali ven.

Ronnie je danes zopet navihan buldog, njegov lastnik pa je račko in rentgensko fotografijo shranil, v spomin na dogodek, ki je danes k sreči samo še spomin in ni pustil posledic na njegovem ljubljenem psu.