Pes spet doma – 4 mesece potem, ko so ga ukradli

29. aprila, 2020
Fotografija je simbolična
Pravi pekel je preživljala zadnje štiri mesece 31-letna Emilie Talermo iz San Francisca. Potem ko so ji ukradli psa, je za iskanje najela celo letalo. Zgodba se je srečno razpletla.

Šestletni avstralski ovčar Jackson je 14. decembra izginil izpred trgovine v San Franciscu. Potem, ko so ukradli psa, je Emilie ustvarila spletno stran, namenjeno iskanju Jacksona in zanj ponudila nagrado v višini 7000 dolarjev. Ustvarila mu je profil na Tinderju in decembra celo najela letalo, ki bi pomagalo pri iskanju. Prijatelji in znanci so delili novico o izginotju, razdelili so na tisoče letakov in fotografijo Jacksona razposlali veterinarjem. Brez uspeha.

Aprila pa je Emilie prejela klic 600 kilometrov oddaljenega lokalnega zavetišča, kjer so ji sporočili, da je nekdo pri njih odložil psa, katerega mikročip nosi njeno telefonsko številko. Da bi se prepričala, da gre res za Jacksona, jih je prisila za fotografijo. ”Takoj, ko sem ga zagledala, sem padla v jok. Bil je on!”, je dejala presrečna skrbnica.

Jackson se je s svojo skrbnico zopet srečal 21. aprila, o prvi noči doma pa je povedala takole: ”Jackson je spal zelo dobro, celo smrčal je. Jaz pa sploh nisem spala. Oči sem imela zaprte in celo noč mi je šlo na smeh. Tako sem vesela, da se je vrnil v moje življenje.”