Pes v bolnišnici 3 mesece čakal za koronavirusom umrlega skrbnika

31. maja, 2020
Fotografija je simbolična
Kar tri mesece je pes v preddverju bolnišnice v Wuhanu čakal svojega skrbnika, ki je umrl za koronavirusom. Nato ga je prevzelo lokalno zavetišče.

Pes, ki so ga poimenovali Xiao Bao (Živi zaklad) je v bolnišnico v Wuhanu prispel februarja skupaj s svojim ostarelim skrbnikom, okuženim z novim koronavirusom, ki pa bolezni ni preživel. Nezavedajoč se, da svojega skrbnika ne bo več videl, je Xiao Bao potrpežljivo čakal nanj kar tri mesece v preddverju bolnišnice, osebje pa mu je prinašalo ostanke hrane.

13. aprila, ko se je v Wuhan vrnilo življenje, je zanj pričela skrbeti upravnica bolnišnične trgovine, gospa Wu. ”Nikoli v tem času kuža ni zapustil bolnišnice. Tako zvest je. Odrasla sem ob psih, zato sem ga prinesla v trgovino,” je dejala. Kuža pa je še vedno najraje taval okoli bolnišnice, čakajoč …

Sredi maja, ko so bolnišnico začeli polniti ostali pacienti, pa je prisotnost Xiao Baoa po bolnišničnih hodnikih postala moteča. Kontaktirali so lokalno zavetišče, kjer je kuža danes in išče nov dom.