Piki je po 6 letih v zavetišču končno odtačkal v svoj dom

8. marca, 2021
Ko sem pred leti v zavetišču za živali spoznala Pikija, so mi ga predstavili kot blazno nepredvidljivega in zahtevnega psa s številnimi ugrizi.

Upanje, da bi dobil nov dom je bilo zelo majhno in zelo mi je bilo hudo zanj.

Na sprehodu sem odkrila tudi njegove pozitivne lastnosti. Pa vendar je ostajal dvom zaradi njegovih preteklih izkušenj in travm, da bi koga ugriznil.

Pikiju smo mnogi skušali najti dom, številni portali in društva za pomoč živalim in mi posamezniki smo delili njegove fotografije. Neuspešno. Kljub temu, da so objave imele številne delitve, doma zanj enostavno nismo našli.

A se je po 2473 dneh bivanja v zavetišču tudi Pikuju nasmehnila sreča in ponj je prišla Vanja, ki zdaj živi pod Pohorjem. Vanja je Pikija mesece prostovoljno sprehajala in se z njim ukvarjala. Od oktobra do maja je Vanja vsak dan prihajala v zavetišče k njemu, razen ob nedeljah, ko je bilo zavetišče zaprto. Z njim se je pogovarjala, ga cartala in sprehajala, s tem si je zaslužila njegovo spoštovanje in takrat se je njuna zgodba šele začela.

Ko je Piki pri 9 letih, leta 2018, končno dobil nov dom, je Vanja povedala, da je še vedno zelo prestrašen in da ogromno gradita na zaupanju.

Odločena, da jima bo uspelo, je povedala, da verjame, da ji je Pikija namenilo vesolje. Po izgubi svojega prejšnjega psa samojeda, s katerim je preživela kar 17 let in ko je slišala, da Pikija nihče ne želi sprehajati zaradi vseh ugrizov in njegove nepredvidljivosti, je vedela, da ji je namenjen.

Piki je upanje vsem brezdomnim in težavnim psom in opomnik, da tudi takšni psi zaslužijo novo priložnost in topel dom.

Anja Kosi