Pitbul Rocky z dvorišča svoje družine pregnal pumo

12. novembra, 2021
Naravnost neverjetna zgodba prihaja z južne Kalifornije: pitbul Rocky je postal pravi heroj, ko je z dvorišča svoje družine pregnal pumo, a je pri tem dobil resne poškodbe.

Veterinarji sicer pričakujejo, da si bo Rocky po poškodbah, ki jih je dobil po bližnjem srečanju s pumo na dvorišču družinske hiše v kraju La Verne, popolnoma opomogel.

Kot je povedala Mary Padres, Rockyjeva lastnica, sta oba njena psa lajala, ko je prispela domov. Odprla je vrata na dvorišče in zagledala »veliko žival, ki je gledala naravnost vame«, je povedala Padresova. Prav takrat se je Rocky odločil za akcijo in se zagnal proti pumi ter jo pregnal proti hribu za hišo. »Zagotovo se je za ta korak odločil za to, da bi bilo z mano vse v redu,« je dejala.

Družina se je zatem tudi sama z baterijskimi svetilkami podala proti hribu, da bi poiskala in ustrezno zaščitila Rockyja. »Ko smo ga zagledali, je imel glavi ogromno luknjo, tako da sem videla njegove možgane,« je še dodala pretresena lastnica. Potrebnih je bilo kar 30 šivov, da so veterinarji lahko zakrpali Rockyjeve rane. Konec dober, vse dobro, bi lahko rekli. Rockyjevo junaško dejanje bo družina brez dvoma vedno cenila.

Katja Željan