Aktualno

Pitt bull Hasnel rešen tik pred evtanazijo, danes opravlja plemenito delo pri gasilcih

Fotografija je simbolična
Pit bul Hasnel je prav poseben pes. Rešili so ga iz sveta kanadskih pasjih borb, ko je imel 7 tednov. Ni bil načrtovan, da se bo boril, bil pa je na seznamu za usmrtitev.

V okviru projekta Throw away dog project ga je rešilo zavetišče iz Floride. Tam sta se našla z gasilcem Tylerjem Van Leerjem.

Van Leer je leta 2019 prišel na idejo, da bi imeli v svojih gasilskih vrstah tudi psa, ki bi pomagal pri detekciji snovi, hkrati pa bi bil tudi njihov ambasador pri lokalni skupnosti. Tako se je septembra tega leta prvič srečal s Hanselom in bila je ljubezen na prvi pogled.

Še isti mesec sta vstopila v proces šolanja na akademiji. Po več kot 3000 iskanjih je Hansel ‘diplomiral’ januarja 2020 in nastopil svoje delovno mesto. Čeprav bi marsikdo dvomil, da je pasma pit bull uspešna pri delu z nosom, Hansel ruši stereotipe, saj je pri svojem delu zelo uspešen. Van Leer pa pravi, da Hansel ruši stereoripe v lokalni skupnosti tudi glede ‘nevarnih’ pasem, saj se ljudje kar ne morejo načuditi tako prijaznemu in ubogljivemu pit bullu.

Pa še nekaj – Hansel je finalist nagrade American Human Hero Dog Award, zmagovalce bodo razglasili prav danes.

 

error: Kopiranje teksta ni mogoče.