Aktualno

Po šestih letih se je upokojil pasji krvodajalec Woodie, ki je rešil 88 psov

Wendy Gray/Twitter (https://twitter.com/GrayRiobo)
Pasji krvodajalec Woodie, pasme veliki angleški hrt, je v svoji ‘karieri’ kar 22-krat daroval kri in rešil 88 pasjih prijateljev.

Pred kratkim se je Woodie po šestih letih darovanja krvi upokojil. Prvič je  Woodie iz  Leicestershira kri daroval, ko je bil star 3 leta.

”Neverjetno je zavedanje, koliko družinam je pomagal v težkih situacijah,” je ganjena dejala njegova lastnica Wendy Gray. Vsaka donacija krvi lahko pomaga kar štirim psom, kar pomeni, da je Woodie pomagal 88 psom. Poimenovali so ga ‘Superstar’. Njegove krvi so bili veterinarji še posebej veseli, saj ima oznako ‘negativno’, kar pomeni, da jo lahko dajo prav vsakemu psu, ki potrebuje takšno pomoč.

Ker psi v Veliki Britaniji lahko darujejo kri samo do osmega leta starosti, je Woodie od nedavnega upokojen. Pri zadnji donaciji je dobil tudi darilo – igračko, šampon in priboljške. Tudi sicer je njegova skrbnica povedala, da je njen kuža vsa leta rad daroval kri, ko pa ga je ob tem čakalo vedno vsaj nekaj priboljškov. In še: ”Tako zelo sem ponosna nanj.”

error: Kopiranje teksta ni mogoče.