Po šestih urah dehidrirani labradorec Leo rešen z gore

4. avgusta, 2020
Fotografija je simbolična
Zgodba prihaja iz ameriškega Salt Lake Countyja. Labradorec Leo se je s svojim lastnikom nedavno odpravil v hribe, na Mount Olympus.

Okoli enajste ure dopoldne je Leo pričel kazati znake dehidracije in izčrpanosti, ni se mogel več premikati. Lastnik ga je skušal ohladiti in mu ponujal vodo, toda kmalu je vode zmanjkalo in spoznal je, da bo treba poklicati pomoč.

V izjemni vročili sta se na pot odpravili dve skupini reševalcev, ki sta nosili ogromno vode in vso potrebno opremo za nošenje kužka. Ko so reševalci prispeli do Lea, je ta spil med 4 in 5 litri vode, kljub temu pa je bil prešibek, da bi hodil sam. Reševalci so ga nosili vse do doline po precej zahtevnem terenu, celotna akcija pa je trajala 6 ur in 20 minut.

Srečno so prispeli, Lea pa je čakal veterinarski pregled. Kot so zapisali, Leo okreva in njegove ledvice se vračajo nazaj v normalno stanje. Na tem mestu je reševalna ekipa opozorila vse pohodnike, naj dobro razmislijo, kdaj bodo svojega psa vzeli s seboj v hribe in gore. Izbirajo naj zgodnje jutranje ure ali pa počakajo še kakšen mesec, da najhujša vročina mine.