Aktualno

Po skoraj 250 kilometrih leda in snega na Aljaski se je izgubljen pes Nanuq vrnil domov

Nanuq, eno leto star avstralski ovčar je izginil na družinskem izletu – in se podal na svojo avanturo prek Beringovega morja.

Prehodil je 241 kilometrov zamrznjenega Beringovega morja, na poti pa utrpel tudi ugriz (ne vedo, ali ga je ugriznil tjulenj ali polarni medved), a se je srečno in varno vrnil domov.

Nanuq s svojo družino živi na Aljaski, ko pa so prejšnji mesec obiskali sorodnike, ki živijo ob Beringovi ožini, sta Nanuq in domači pes Starlight izginila. Starlight se je vrnil po dobrem tednu iskanja, Nanuqa pa ni bilo nikjer.

Kako je Nanuq preživel sam v divjini, ledu, snegu

Mesec dni po izginotju – in 241 kilometrov daleč so ga ljudje opazili – in objavili fotografije. Te je videla tudi Nanuqova družina – niso mogli verjeti, kako se je znašel tam, a takoj so vedeli, da je on.

“Nanuq v jeziku domorodcev pomeni severni medved. Kako je Nanuq preživel? Verjetno je jedel ostanke tjulnjev ali pa je kakšnega ujel. Pa tudi ptice. Navajen je tradicionalne hrane domorodcev, ki jo jemo na Aljaski,” je povedala lastnica, ki je po Nanuqa odhitela s prvim letalom.

Razen otekle tačke, kjer je ugriz, je bil Nanuq popolnoma zdrav.

 

 

 

 

error: Kopiranje teksta ni mogoče.