Aktualno

Po smrti glasbenika se je poslovil še njegov pes – odšel je k svojemu Massimu

Fotografija je simbolična

Družina Savić je sporočila, da je nemški bokser Mango v nedeljo odšel, za vedno  – k svojemu Massimu.

Od Manga so se poslovili z zapisom na družabnem omrežju.

»Ko psi odidejo, običajno odidejo tiho. Mobilni telefon ne vibrira zaradi številnih sožalnih sporočil. Osmrtnice ni. Mango je šel danes (21. 5. 2023) k svojemu Maxu, vendar nočemo, da gre tiho. Želimo vam povedati zgodbo o Mangu,« sta začeli sporočilo objavljeno na Facebook strani Massima, glasbenikova hči Mirna in žena Eni.

Zgodba o preminulem Mangu

»Mango se je rodil v Zagrebu 1. junija 2011. Tri mesece kasneje sta Mirna in Massimo srečala Manga na svetovnem travniku. Seveda je šlo za tajno operacijo, za katero Eni ni vedela,« se začne zgodba o prikupnem psičku. Massimo je takoj vedel, da bo postal del njihove družine. »Mango je bil strasten ljubitelj balonov, kamnov in kavarn. Prve je lovil po stanovanju, pokal s tacami in na skrivaj žvečil majhne koščke. Zato je zelo hitro dobil veto na balone, nad kamni pa nikoli ni obupal; kamenčki, kamni, kosi opeke – vsak kamen je bil Mangu pri srcu,« sta še zapisali žalujoči Eni in Mirna.

V nadaljevanju sta omenili še, da je Mango zelo užival v družbi ljudi. Najbolj se je bal prepiha, zato se je vedno znova poskušal splaziti pod noge Mirne, Ene, Massima in Igorja, da bi pobegnil pred zlobno nevidno silo, ki premika zavese.

»Z ušesi, mehkimi kot svila, z repom, katerega bela konica je ritmično udarjala povsod, ko je kdo govoril z njim, je bil Mango dragocen član družine, ki ji je vračal svojo prijaznost in čustveno inteligenco ter jih je naučil toliko o življenju in njih samih,« sta zaključili poslovilni zapis.

Mango in Massimo pa, upamo, spet uživata v skupnih trenutkih – tam za mavrico.

error: Kopiranje teksta ni mogoče.