Aktualno Promo

Počitnice s psom

Bi radi s seboj na dopust vzeli tudi psa? S tem mu boste omogočili več druženja z vami, kar je zanj največja nagrada, poleg tega pa bo lahko užival v kopanju v morju, reki, … Za kaj vse morate poskrbeti, da bo dopust s psom za vas in zanj prijeten in čim bolj brez skrbi?

Da bo pes med potjo varen

Pomembno je, da psa preden se odpravite na daljšo pot navadite na vožnjo v avtu. Učenja se lotite pravočasno in postopoma. Nekateri psi sicer z vožnjo nimajo nikakršnih problemov in se bodo nanjo navadili takoj. Drugi pa lahko razvijejo celo fobije, še posebej, če se privajanja na vožnjo ne lotite na pravi način.

Vožnja psa v avtu naj bo zato del učnega procesa že od samega začetka, ko je pes še mladiček oz. čim prej.

Psa lahko v avtomobilu najbolj varno prevažate na tri načine:
    1. z varnostnim pasom za pse,
    2. v prtljažniku s pregradno mrežo,
    3. v transportnem boksu za psa – najbolj varna in udobna možnost.

Da se bo počutil kot doma

Ko varno prispete na dopust, bo najbolje, če bo pes živel podobno, kot živi doma. To pomeni, da s seboj na dopust vzamete hrano, s katero ga hranite doma, in da vzdržujete rutino, ki jo je pes vajen. Če doma največ časa preživi v boksu, če ima posebno odejo ali podlogo, tudi to vzemite s seboj.

Sodelujte v nagradni igri »Kužek na dopustu«

Kaj je recept za fotografijo, vredno super nagrad? Pes, ki brezskrbno uživa na dopustu. V nagradnem natečaju Kužek na dopustu, ki ga organizira Zavarovalnica Triglav, zato do vključno 15. 8. 2023 delite poletno fotografijo svojega psa in se potegujte za super nagrade: 1 x letno zalogo pasje hrane za zmagovalnega kužka in 5 x darilni bon Mr. Pet v vrednosti 30 evrov za ostale favorite. Sodelujte tukaj.

Da mu ne bo prevroče

Se boste na dopust odpravili na morje? Ker je lahko tam še malo topleje kot doma, se bo moral pes navaditi na višje temperature, kar pa mu poskušajte čim bolj olajšati. Psa nikakor ne sprehajajte takrat, ko je najbolj vroče, ampak zjutraj ali zvečer, ko so temperature vsaj nekoliko nižje. Poskrbite, da bo čim več časa v senci in da bo imel vedno na voljo dovolj sveže vode za pitje.

Da boste znali poiskati pomoč

Pravočasno se pozanimajte, katera cepljenja za pse zahtevajo v državi, kamor potujete, in jih opravite. Priporočljivo je tudi, da se pozanimate glede veterinarjev in dežurnih ambulant v bližini kraja, kamor se odpravljate na dopust. Tako boste v primeru, da bi pes potreboval veterinarsko pomoč, takoj vedeli, kam se odpraviti.

Da boste brez skrbi

Kljub vašemu trudu in skrbi za zdravje ter udobje psa, gre lahko tudi kaj narobe. Pes lahko zboli, se poškoduje ali pa povzroči škodo, zaradi česar hitro nastanejo nepredvideni stroški, ki so lahko tudi zelo visoki. S sklenjenim zavarovanjem za psa lahko te skrbi zmanjšate in poskrbite, da se boste v primeru težav lahko posvetili le temu, da jih čim prej rešite in s psom naprej uživate. Le z nekaj kliki lahko zavarovanje sklenete tudi po spletu.

Nasveti Moj pes

Poglej vse nasvete

error: Kopiranje teksta ni mogoče.