Aktualno

Pogoste zimske norčije, ki psom niso prav nič smešne

Ljubitelji prave, bele zime moramo letošnje leto sneg  iskati v višjih predelih. Če nam ob tem družbo delajo kosmatinci, je dobro vedeti, da čisto vse, kar se nam zdi zabavno, psom ni …

Metanje snežnih kep …

… se morda se morda zdi zelo zabaven način igre in zanimivo je opazovati, kako pes išče kepo snega v ogromnem kupu snega. A metanje snega za pse ni preveč zabavno niti priporočljivo. V prvi vrsti metanje in lovljenje snežnih kep v zraku za pasje zobe ni nič kaj prijetno, pes pa tudi lahko kaj hitro izgubi interes do prinašanja snežnih žogic. Četudi jo najde, je namreč ne more prinesti nazaj, saj se mu prej stopi v ustih.

Sankanje …

Zgodile so se že nesreče pri sankanju in teh pravzaprav ni tako malo. Mnogo skrbnikov ima idejo, da bo snežne sani vlekel pes. Toda sani lahko hudo prerežejo pasje tačke, zato previdno s tovrstnimi idejami. Sani so namreč lahko hitrejše od psa in hude poškodbe zaradi nepravilne vprege in uporabe niso izključene.

Previdno s pošiljanjem psa na sled

Psi, ki radi sledijo in uporabljajo svoj nos, so v zimskem času precej bolj izpostavljeni poškodbam kot med letom. Mrzel leden zrak lahko tudi trajno poškoduje vohalne celice, kar lahko vpliva na učinkovitost psa sledarja tudi v prihodnje. Zato pazimo, kdaj pošljemo psa na sled po ledeno zmrznjeni podlagi ali po snegu.

error: Kopiranje teksta ni mogoče.