Pogumna psička Šaka v mrazu več kot 24 ur zdržala ob poškodovanem Roku

16. januarja, 2020
fotografija je simbolična (shutterstock.com)
Prava drama se je odvijala v torek in sredo na območju Blegoša, kjer so svojci pričeli pogrešati Roka Puclja. Vse se je srečno končalo, tudi zahvaljujoč Šaki, ki se je izkazala kot zelo pogumna psička.

Rok se je v družbi dveh psičk, Šake in Missy, odpravil na Blegoš, pri sestopu pa se je poškodoval. Missy je sama našla pot do izhodišča, Šaka pa je več kot 24 ur zdržala pri poškodovanem in podhlajenem Roku, dokler ni prišla pomoč.

Takole so ob srečnem koncu akcije zapisali kranjski policisti: »Psički Šaka in Missy, gorski reševalci, vodniki reševalnih psov in policisti. Danes je vsak dal od sebe svoj maksimum. Hvala vsem, ki ste sodelovali v iskalno-reševalni akciji na Blegošu. In psička Šaka, človek postane čustven in ostane brez besed, v mrazu in težkih razmerah je več kot 24 ur zdržala ob poškodovanem lastniku. Hvala vsem, bilo vas/nas je več kot 30.«

Za filmček kliknite na spodnjo povezavo: 

Blegoš, iskalno-reševalna akcija

??Psički Šaka&Missy, gorski reševalci, vodniki reševalnih psov in policisti. Danes je dal vsak od sebe svoj ?maksimum. Hvala vsem, ki ste sodelovali v iskalno-reševalni akciji na ?️Blegošu. In ?psička Šaka, človek postane čustven in ostane brez besed, v mrazu in težkih razmerah je več kot 24ur čas zdržala ob poškodovanem lastniku. ?? Hvala vsem ??, bilo vas/nas je več kot 30.

Objavil/a Policijska uprava Kranj / Police Directorate Kranj dne Sreda, 15. januar 2020