Policija rešila 80 ukradenih psov, med njimi veliko mam z mladički

28. januarja, 2021
Policija je pretekli vikend v Walesu rešila več kot 80 psov, za katere se predvideva, da so bili ukradeni. Vračajo jih lastnikom.

Med 70 in 80 živali so našli na osamljenem posestvu v Carmarthenshiru, šest pa na enem izmed trajektov. Eden izmed psov je v paniki padel v morje, rešil ga je policist.

Ukradene živali naj bi bile na črnem trgu vredne več deset tisoč evrov. ”Ti psi niso le ‘predmet finančne vrednosti’, to so živa bitja, ki trpijo, ki čutijo, to so ljubljeni družinski člani,” je ob tem povedal Supt Cath Larkman iz tamkajšnje policije.

Osamljeno posestvo so policisti obiskali po tem, ko je nek pasji skrbnik prijavil izginotje njegove psičke in njenih mladičev (takih prijav na policiji sicer v zadnje pol leta beležijo precej). Tam so jih našli mnogo, nekatere med njimi so lahko hitro vrnili domov, saj so bili čipirani. ”Težava je, ker mladiči niso čipirani in če se ne prehranjujejo pri mami, težko vemo, kam sodijo,” je še povedal Larkman. Trenutno so v fazi vračanja psov in iskanja njihovih pravih domov.