Aktualno

Policisti rešili psičko tik preden so jo tatovi zamenjali za droge

foto: adobestock

Policija je v Dublinu rešila štiri tedne starega mladiča vrste lurcher tik pred tem, da bi bil vključen v menjavo drog, poročajo.

Policisti na dolžnosti so namreč opazili izmenjavo drog in takoj ukrepali v skladu z irskim zakonom o zdravju in dobrem počutju živali. Ko so mladička zasegli, so kontaktirali ekipo My Lovely Horse Rescue, ki je prihitela po mladička.

Mladiček, za katerega se je izkazalo, da je psička, je bila po reševanju pretresena, zato so jo policisti najprej odpeljali na postajo, da bi jo ogreli. V zavetišču so jo poimenovali Annabel, ki pa je še premlada za posvojitev. Trenutno jo hranijo s hrano za mladičke in počuti se dobro, kar je potrdil tudi veterinar.

Promocijsko sporočilo

Preiskave incidenta še potekajo. Trenutno ni jasno, ali so oblasti prijele osumljence, vpletene v menjavo drog. V skladu z irskim zakonom o zdravju in dobrem počutju živali lahko kršenje določb tega zakona prinese kazni do 250.000 evrov in zaporno kazen do 5 let, odvisno od resnosti prekrška.

Lurcher je sicer zelo popularna “pasma” (ni priznana kot pasma, gre pa za mešanca med terierjem in hrtom) med romsko populacijo na otoku.

 

Preberite tudi: To naj bi bile pasme psov, ki jih največ kradejo

12 pasem psov, za katere obstaja večja verjetnost, da jih ukradejo

error: Kopiranje teksta ni mogoče.