Aktualno

Poseben program za posvojitev psov s posebnostmi: »Jst bi šou domou! Hou hou«

V Zavetišču Ljubljana, kjer se že več kot dve desetletji trudijo najti nove, ljubeče domove zapuščenim živalim, najavljajo nov program pomoči bodočim posvojiteljem.

»Ta program je posebej zasnovan za pse, ki zaradi svoje težke preteklosti veljajo za »posebne« in običajno težje najdejo nov dom,« pravijo.

Ti psi so pogosto spregledani, saj njihova posvojitev zahteva več angažiranosti in razumevanja s strani bodočih lastnikov. S kampanjo “JS BI ŠOU DOMOU! HOU HOUUU!” želijo osvetliti njihove zgodbe in spodbuditi posvojitve s poudarkom na individualnem pristopu ter dodatni podpori.

V programu bodo nudili različne oblike pomoči bodočim lastnikom

Individualno uvajanje: »Bodoči lastniki bodo imeli priložnost spoznati svojega novega kosmatega prijatelja pod budnim očesom izkušenih inštruktorjev Kinološkega društva Ljubljana, ki bodo posvojitelje podučili o posebnih potrebah izbranega psa.«

Pomagali bodo tudi pri namestitvi psa v novem domu: »Naša ekipa skupaj z inštruktorji bo spremljala prihod psa v novi dom, nudila podporo pri prvih korakih sobivanja in pomagala zagotoviti gladko prehodno obdobje.«

Tudi po uspešni posvojitvi ne bodo pustili posvojiteljev samih. Inštruktorji bodo ostali v stiku in nudili individualne ure ter podporo po posvojitvi, zagotavljajoč, da se pes in njegova nova družina dobro ujameta.
V tem trenutku imamo v Zavetišču Ljubljana večje število psov, ki so iz različnih razlogov označeni kot »posebni«. Vsi pa si enako želijo reči: “JS BI ŠOU DOMOU! HOU HOUUU!”

Obiščite Zavetišče Ljubljana in morda v svoj dom in srce sprejmete enega izmed naših posebnih prijateljev. »Skupaj lahko ustvarimo novo srečno zgodbo in dokazujemo, da preteklost ne sme zaznamovati življenja teh čudovitih bitij,« še poudarijo v zavetišču.

Za več informacij o posvojitvi jim pišite na info@zavetisce-ljubljana.si.


Psi in mačke, ki iščejo dom.

Preberite tudi: Naj nevidni psi postanejo vidni!

Projekt NeVIDNI psi – psi, ki po več let čakajo v zavetiščih

error: Kopiranje teksta ni mogoče.