Poškodovanega psa dekle iz gore neslo 10 kilometrov v dolino

15. oktobra, 2020
Tia se je skupaj s svojim očetom vsako leto odpravila v hribe. Bila je tik pod vrhom, kjer je čakala na svojega očeta, ko je naletela na šokirano družino, ki je našla poškodovanega psa.

Ker je imela družina majhne otroke, se je Tia odločila, da sama odnese psa na varno. Čeprav je bilo do civilizacije dobrih 10 km! Da je dvignila njegovih 25 kilogramov, se je skoraj splazila pod njega in ga pričela nositi po hribu navzdol.

Naposled je prišla do svojega očeta, ki se ji je nasmehnil in dejal: “Kot, da že sam podvig povzpeti se na goro ni dovolj težak, ti moraš nositi še psa?” Ravno humor je Tii pomagal pri preizkušnji nositi tako težkega psa, pot je bila na trenutke skoraj nevzdržna. Tia je vseskozi upala, da bosta z očetom srečala koga, ki bi jima pomagal, pa se to ni zgodilo.

Tia, pes in njen oče Ted so se nato, zaradi snega in polomljenega drevja, še dvakrat izgubili. Pot se jim je popolnoma izbrisala. Vmes se je izgubil tudi oče in takrat je bilo Tii najtežje. K sreči sta se kmalu srečala in skupaj nadaljevala pot. Enkrat vmes ji je predlagal, da odide naprej in pripelje pomoč. Vendar se je Tia bala ponovno ostati sama.

Misel, da bi pustila poškodovanega psa in odšla, jo je prešinila le enkrat. Noge so jo bolele in telo je začelo ugašati. Ko je hotela odnehati je začela moliti. Molitev ji je dala moč, da premaga napor. Molitev in očetove šale, ki so jo nasmejale in ji dale moč.

Po osmih kilometrih sta prišla do naselja in našla majhen listek, kjer je bilo obvestilo o pogrešanemu psu Boomerju ter telefonska številka. Poklicala sta številko in izvedela, da je Boomer odšel dan prej z njimi na pohod, kjer je padel z 100 metrske pečine in se prevrnil v globino. Družina ga je iskala do teme, a žal neuspešno. Boomer je tako eno noč preživel tam sam, poškodovan.

Tia je bila tako zelo vesela, da jim je lahko predala novico o tem, da je Boomer živ!

Ampak po pogovoru z njimi je ugotovila, da v resnici iščejo nov dom za Boomerja, saj se selijo v Arizono. Za posvojitev so že bili dogovorjeni z eno družino. Po tej zgodbi s Tio so jih poklicali in povedali, da je Boomerju očitno Tia usojena in so se odpovedali posvojitvi.

Ko ga je odpeljala na veterino, se je izkazalo, da je imel Boomer neverjetno srečo, saj je imel le nekaj modric in prask od padca in izpah sklepa na tački.

Tia pravi, da štiriletni kosmatinec obožuje učenje trikcev in božanje po trebuhu. Sedaj je enakovredni član družine in se popolnoma ujame z njenim karakterjem.

Njeni trije otroci so jo že dolgo časa prepričevali v to, da bi imeli psa. Vedno je govorila, da za psa ni časa in je z njim veliko dela. Sedaj so ga vseeno dobili, ravno takšnega kot so si želeli. Boomer se je tako lepo vklopil v družino, kot da živi z nami že celo življenje, pravi.