Posvojeni deček ima svoj cilj: rešiti čimveč starih psov

12. januarja, 2021
”Nekaj je na starih psih, kar imam enostavno zelo rad,” pravi osemletni posvojeni deček, ki je do svojega šestega leta živel v nasilnem domu.

Robbie Gay je posvojeni deček, ki mu življenje do posvojitve ni prineslo nič lepega. Živel je v nasilnem domu, bil je zlorabljen. Ker ve, kako je biti ne ljubljen, danes želi rešiti čimveč starih psov.

Pred dvema letoma sta ga posvojila Maria in njen mož Charles. Maria pravi, da Robbie v starih psih vidi sebe: ”Ve, kaj pomeni, da nisi ljubljen in da nihče ne skrbi zate. Je najbolj upajoč, optimističen in skrben otrok, čeprav nima – glede na to, kaj vse je doživel – nobenega razloga, da je tak.”

Čeprav se travme, ki jih je doživel v otroštvu pri dečku ne vidijo očitno, pa mu je nekaj ostalo – ni mogel jokati, do pred enega meseca ni potočil niti ene solzice. Pred enim mesecem pa so morali uspavati Buffy, eno izmed dečkovih psičk. Robbie je želel z njo ostati do zadnjega diha in takrat je zajokal. ”Vem, kako je, če nisi ljubljen in če zate nihče ne skrbi. Nočem, da se katerakoli izmed mojih živali počuti tako,” je rekel svoji mami.

”Ljudje ne marajo starih ljudi in starih psov. Želijo samo otroke in dojenčke,” pravi Robbie, ki si tudi sam nekoč želi posvojiti otroka. Do takrat pa ima cilj posvojiti toliko starih psov, kolikor mu starša dovolita. Trenutno jih ima šest.