Posvojil psa, ki ga nihče ni želel in pes se je zahvalil tako, da mu je rešil življenje

16. julija, 2021
Pravijo, da je pes človekov najboljši prijatelj. Za enega moškega iz New Jerseyja je njegov rešeni pes postal še veliko več.

Sadie, 45 kilogramov težko nemško ovčarko, so pred prihodom v zavetišče za živali Ramapo-Bergen v Oaklandu v državi New Jersey v začetku leta 2020 odklonila tri zavetišča. Sadie je bila zelo tesnobna.

»Naše zavetišče je zadnja priložnost in izhod za neželene pse,« je za CNN povedala izvršna direktorica RBARI Megan Brinster. »Uspešno smo našli domove za številne takšne vrste psov.«

»Mislili smo, da bo Sadie končala v domu s pripadnico ženskega spola,« je še dejala Brinster, kajti Sadie je bila precej odklonilna do moških. Toda ko je k njej pristopil moški z imenom Brian, so vedeli, da gre za takojšnje ujemanje in popoln par. Sadie je bila povsod okrog njega in na njem.

V začetku oktobra je Brian Myers Sadie odpeljal domov. Po treh mesecih dela na vzpostavitvi vezi in treninga sta Myers in Sadie med izolacijo pandemije postala tesna prijatelja.

»Uspela sva rešiti vse njene (tesnobne) težave,« je Myers povedala za CNN. Zdaj je Sadie izjemna psička.«

18. januarja je Sadie dokazala, kako izjemna je v resnici. »Neke noči sem se zbudil, da sem odšel v kopalnico in ko sem vstal, sem začutil popuščanje nog in padel sem na tla« je povedal Myers, ki je takrat še okreval po okužbi z novim koronavirusom. »Bil sem ujet v majhnem prostoru med posteljo in steno, nisem mogel priti do mobilnega telefona. Ležal sem se na tleh in se spraševal: »Kako dolgo bom obtičal tukaj, preden me bo kdo našel?«

Sadie, ki se je zavedala, da se dogaja nekaj slabega, je stekla k Myersu in mu začela lizati obraz in kazati znake stiske. »V želji, da bi jo potolažil, sem jo začel božati in takoj, ko sem ji položil roko na vrat, me je začela vleči čez sobo, kjer sem lahko prijel svoj mobilni telefon in poklical na pomoč.«

Potem ko je Myers skoraj tri tedne preživel v rehabilitacijskem centru, sta se s Sadie znova srečala. »Skakala je po meni, me lizala po obrazu, z obraza mi je strgala masko in vse, kar sem si lahko mislil, je »kako obožujem tega psa,« je povedal Myers, ki zdaj načrtuje izdajo knjigo o Sadie.

A.K.