Pred leti zapuščena psička Roxy danes varuje kraljevo družino

28. junija, 2021
Thames Valley Police / SWNS
Roxy je psička, ki so jo pred leti njeni lastniki zavrgli. A to ji ni vzelo volje do življenja, v resnici je po tistem dogodku šele zaživela. In zažarela.

Danes namreč 5-letna Roxy, pasme Staffordshire Bull Terrier, med drugim tudi učinkovito varuje nekatere člane britanske kraljeve družine. ‘Delala’ je denimo na poroki princese Beatrice in pogrebu princa Filipa. Njeno delo je ugotavljanje prisotnosti groženj z bombami.

Thames Valley Police / SWNS

Roxy je rešila organizacija RSPCA po tem, ko so jo njeni ljudje leta 2017 zapustili. Pri organizaciji so hitro videli, da ima psička velik potencial in tako je prišla v stik s policijo in njenim delom. ”Roxy je bila ravno prave starosti, bila je sproščena med ljudmi in drugimi psi ter zelo fokusirana in kot taka se je zdela idealna za delo pri policiji,” so povedali.

Tako je šla psička skozi leta zahtevnega treninga, da se danes bori proti kriminalu. Svoj trening je zaključila februarja 2020. Je edina predstavnica te pasme, ki dela na oddelku za iskanje bomb. Kot je povedal njen vodnik, je Roxy prava zvezda policije – je inteligentna, sistematična, svoje delo pa zares obožuje in pri njem nadvse uživa. Kot tudi vsi, ki imajo priložnost delati z njo.