Pretepenega psa po objavi posnetka rešila množica okoliških prebivalcev

Zlorabljeni kuža Taylor
35-letnik je v izraelskem mestu Bat Yam, da bi prizadel nekdanje dekle, mučil in zlorabljal svojega psa, vse to pa objavil na družbenih omrežjih.

Grozljiv video prikazuje, kako je Alan Morrison psa tepel s pasom, sedel nanj in ga udarjal po trebuhu, zraven pa je slišati samo nemočno pasje tuljenje.

Dejanje je sprožilo buren odziv. Ker je bil iz video posnetka razviden naslov, so se okoliški prebivalci (okoli 200 jih je bilo), ki so posnetek videli, nemudoma odpravili do njegove hiše, da bi rešili ubogega psa.

Na kraj dogodka so prišli tudi policisti. Množica je skušala priti do storilca krutega dejanja, vendar jim je pobegnil skozi okno in se prepustil roki pravice. Trenutno je v priporu, kjer čaka na pregled psihiatra.

”Gre za mladega migranta, ki mu je močno žal za storjeno dejanje,” je po dogodku povedala Alanova odvetnica. Sodnik Yigal Nimrodi pa: ”Ogledal sem si videoposnetke, ki kažejo brezmejno krutost do nemočne živali. Čeprav je žival ves čas tulila, to storilca ni ustavilo pri tem krutem početju.”

Zlorabljenega kuža, ki mu je ime Taylor, bo prevzelo eno izmed društev za zaščito živali, ki mu bo poskušalo poiskati topel dom.