Aktualno

Pri 14 letih se je poslovil čudežni kuža Max

Kar nekajkrat smo že poročali o čudežnem Maxu, špringer španjelu, ki je postal prvi ljubljenček, ki je prejel red za zasluge britanske živalovarstvene organizacije PDSA.

Njegov skrbnik Kerry Irving je prek družbenih medijev sporočil žalostno vest, da se je njegov ljubi Max pri 14 letih 6. aprila poslovil in odšel za mavrico.

»Ta majhen pes z migajočim repkom in velikim srcem je dal ljubezen in upanje na tisoče ljudem po vsem svetu. Njegova zapuščina in njegova zgodba bosta še naprej rasli in nas navdihovali še mnogo let. Vsak skupni dan nam je dal spomine in vsak korak s teboj ob strani je bil privilegij. Ko vidite oranžni sij sončnega vzhoda ali zahoda, se spomnite na Maxa in on bo tam. Naš junak, resnične legenda, najbolj ljubljeni pes na vsem svetu.« S temi čustvenimi besedami je žalostno vest delil Irving, ki je bil prvi, ki ga je Max rešil. Po hudi nesreči namreč ni mogel hoditi, zapadel je v depresijo in brez Maxa bi mu težko uspelo.

Skupnost na družabnih omrežjih

Kot fotograf je z veseljem dokumentiral skupne trenutke in jih objavljal na Facebooku in tako se je ustvarila velika množica ljudi, vsi so želeli spoznati Maxa. Leta 2016 se je Irving odločil, da se bosta z Maxom izučila za terapevtskega psa, ta kuža je bil za to namreč rojen. Med epidemijo se je njegov lastnik spomnil inovativne rešitve, kako ljudem pomagati in je organiziral virtualne sprehode. Od leta 2017 se je Max srečal s prek 10.000 posamezniki in spotoma pomagal zbirati denar za dobrodelne organizacije.

Njegove potepe smo lahko spremljali tukaj.

Posvojeni čudežni kuža Max za svoj 14. rojstni dan v dobrodelni hoji združil kar 500 ljudi