Pritlikavi nemški špic navdušil v Trbovljah

23. septembra, 2022
Blanka Markovič Kocen, urednica revije Moj pes
Foto: Minka Dežela

Na tradicionalno trboveljsko razstavo psov vseh pasem, ki je potekala zadnji avgustovski konec tedna,  se je letos prijavilo 244 psov, katerih lastniki so prišli kar iz desetih držav.

Največ je bilo predstavnikov pasme zlati prinašalec in mali angleški hrt – whippet. »Med prijavljenimi smo imeli tudi pasmo finski laponski pes in biewer yorki, ki sta pri nas še precej redki,« je povedala Sabina Strniša, tajnica trboveljskega kinološkega društva.

Laskavi naziv ˝najlepši pes razstave˝ v zaključnem programu BIS je prejel pritlikavi nemški špic: Tokie Tickle Pink lastnice Puharić Matijašić Jasmine s Hrvaške.

Prihodnje leto okrogla obletnica

Uigrana ekipa članov KD Trbovlje in strokovni kader so poskrbeli, da je razstava potekala v prijetnem vzdušju, tekoče in brez zapletov. »Vreme nam je bilo naklonjeno, kar je privabilo tudi več obiskovalcev. Bili smo zelo zadovoljni,« je še povedala sogovornica in dodala, da bodo prihodnje leto obeležili okroglo 30. državno razstavo psov vseh pasem – CAC Trbovlje, in sicer 27.08.2023 na prireditvenem prostoru Kipe nad Trbovljami.