Pritlikavi šnavcer pobegnil od doma vse do bolnišnice, kjer se je za rakom zdravila njegova skrbnica

foto via: KCRG
Pritlikavi šnavcer oz. šnavcerka, ki sliši na ime Sissy je pobegnila od doma in tekla vse do bolnišnice, kjer se je zdravila njena skrbnica Nancy.

Zgodba Sissy se je zgodila pred leti in prihaja iz ameriške Iowe. 66-letni Dale Franck je bil doma s svojima dvema psičkoma – bratcem in sestrico, ki slišita na ime Sissy in Barney (pasme pritlikavi šnavcer). Popoldne je opazil, da je Sissy izginila. Pričel jo je iskati, preiskal je ogromno območje, toda neuspešno.

Nekaj ur kasneje je prejel klic, da je nekdo našel njihovega psa. Presenečen je bil, da je bil ta ‘nekdo’ varnostnik v bolnišnici, v kateri se je za rakom zdravila njegova žena Nancy. Sissy, majhna psička, je pretekla 20 ulic in čakala v preddverju bolnišnice.

”Sissy je bila tistega večera na misiji, da vidi svojo mamico. Toda ni ji uspelo ujeti pravega dvigala,” je komentiral Dale, ki je po Sissy poslal svojo hči. Obema so dovolili, da na kratko obiščeta Nancy in tako psička, kot njena skrbnica sta bili presrečni.

Sissy je pred dvema letoma poginila naravne smrti, stara 15 let, toda njeno srčno dejanje ne bo nikoli pozabljeno, saj se je vtisnilo v spomin mnogih.