Projekt S šapo v dlani – za poglobljeno empatijo do živali

29. marca, 2019
vir fotografije: www.lifegate.com
Oblikovalka, interieristka, predavateljica na fakulteti, predvsem pa žena, mama in ljubiteljica psov Lara Plajh ter učiteljica, mama in ljubiteljica kulture Smiljanka Šimundža, sta si zamislili dobrodelen neprofitni projekt S šapo v dlani, v katerem sodelujejo otroci od 5. do 9. razreda OŠ Fram in starejši občani.

Projekt se je pričel s prvim marcem in bo trajal do konca meseca maja. ”Pod strokovnim mentorstvom bodo organizirane delavnice za otroke in starostnike, kjer se bodo le-ti družili in s skupnimi močmi izdelovali igrače, pripomočke in priboljške za pse za zavetiške živali iz Zavetišča za živali Maribor. Otroci si bodo zavetišče tudi ogledali in spoznali njegov namen in pomen v današnji družbi. K projektu so povabili tudi Društvo Tačke pomagačke, ki se je vabilu prijazno odzvalo in bodo učence obiskali in jim predstavili delo terapevtskega psa, s katerim se bodo otroci tudi družili,” je zapisala dr. Lara Plajh, vodja in koordinator projekta.

Namen projekta S šapo v dlani je večstranski – poglablja medsebojne vezi, razvija in realizira ustvarjalne ideje, predvsem pa je projekt namenjen razumevanju individualne odgovornosti posameznika v kolektivizmu današnje družbe, razumevanju trajnostnega razvoja in odgovornega ravnanja do okolja, ter poglobljeni empatiji do živali.

Otroci so na prvi delavnici že iz odpadnih materialov izdelovali igrače za zavetiške muce.

Utrinek s prve delavnice … (fotografija: arhiv dr. Lare Plajh)