Psa skočila na roparja in rešila svojega človeka

13. septembra, 2020
Fotografija je simbolična
Tokratna zgodba o pasjih junakih prihaja iz Južne Afrike. Loodewyk De Jager se za to, da danes živi, lahko zahvali svojemu štirinožnemu prijatelju.

Loodewyk De Jager se je proti domu vračal iz banke, kjer je dvignil svoje mesečno plačilo. Na domačem dovozu je opazil, da mu je sledil avto. Iz njega sta izstopila moška in se sprehodila do Loodewyka, ki je še vedno sedel v svojem avtu.

Zahtevala sta, da odpre okno in jima izroči ključe. Mislim je, da mu bosta odpeljala avto, toda nato sta pokazala orožje in pričela vpiti, kje ima denar.

V tistem trenutku pa je na vrata hiše prišla vnukinja z dvema domačima psoma, da bi pozdravila dedka. Takoj ji je bilo jasno, kaj se dogaja, očitno pa tudi štirinožcema. Oba sta se pognala proti roparjem in jih zbila na tla. Eden izmed roparjev je tedaj izstrelil tri naboje, pri tem je zadel rotvajleja Nikija.

Roparja sta zbežala, Nikija pa so takoj odpeljali na veterino. K sreči so bili njegovi organi neprizadeti, dobil pa je precej šivov.

”Rešil mi je življenje, zagotovo mi ga je rešil, kajti roparja sta stalno vpila, da me bosta ustrelila. Hvala bogu, da je Niki vse skupaj odnesel zgolj z nekaj šivi,” je povedal Loodewyk.