Psa, ujeta v velikanski vrtači v Mehiki, rešili po štirih dneh

17. junija, 2021
vir fotografije: https://www.worldstockmarket.net/
Gasilci v Mehiki so po približno štirih dneh iz velikanske vrtače, ki se je skokovito povečevala in začela požirati hišo v bližini, uspeli rešiti dva psa.

Vrtača, ki se nahaja v mehiški zvezni državi Puebla, se je do zdaj sicer že razširila do velikosti, ki ustreza igrišču za ameriški nogomet. Družino iz hiše, ki jo je začela vrtača požirati, so evakuirali že prej, psa Spike in Spay pa sta padla v krater vrtače, potem ko sta prečkala varnostno črto, ki je označevala nevarnost padca v vrtačo.

Psa so po padcu sicer hranili, vendar ju reševalno osebje ni bilo sposobno takoj rešiti, saj je bilo območje preveč nevarno, medtem ko se je velikanska luknja še pogrezala. Kasneje je gasilcem vendarle uspelo, da so se z lestvijo spustili do obeh psov ter jih iz luknje rešili z vrvjo. Tamkajšnja zvezna vlada je na Facebooku objavila posnetek in fotografije reševanja, po uspešno zaključeni reševalni akciji pa so psa skrbno pregledali še veterinarji.

Medtem ko so gasilci reševali Spikea in Spayja, so predstavniki zvezne vlade v državi Puebla dejali: »Tudi tokrat smo ponovili svojo zavezanost dobrobiti živali, saj smo živalim priskočili na pomoč«.

V zvezni državi Puebla so pred kratkim tudi sprožili raziskavo, ki bi pomagala razkriti razlog za nastanek vrtače, v katero sta padla Spike in Spay.

Katja Željan