Psi tudi pomemben del delovanja Fursa

13. oktobra, 2021
vir: FURS
Ste vedeli, da s službenimi psi razpolaga tudi Finančna uprava Republike Slovenije (Furs)? Začetek uporabe službenih psov v carinski službi SFRJ sega v leto 1983.

Takrat je Finančna uprava od češke carinske službe prejela službenega psa za odkrivanje prepovedanih drog. Ta je bil dodeljen vodniku v takratni Carinarnici Sežana.

Vir: Furs

Kot nam povedo, Furs trenutno razpolaga s tremi službenimi psi za odkrivanje tobaka in tobačnih izdelkov, enim službenim psom za odkrivanje prepovedanih drog, en službeni pes pa je za t. i. kombinirano uporabo, saj je izšolan za odkrivanje prepovedanih drog in tudi za odkrivanje tobaka in tobačnih izdelkov. Trenutno Furs razpolaga s štirimi psi pasme nemški kratkodlaki ptičar in enim psom pasme belgijski ovčar.

Vir: Furs

»Vodniki in službeni psi ostajajo pomemben segment delovanja Fursa. S tem ohranjajo učinkovitost Fursa in njenih strateških usmeritev v boju proti nelegalni trgovini s prepovedanimi drogami ter tobakom in tobačnimi izdelki na nacionalni in mednarodni ravni,« še povedo na Finančni upravi RS.