Psička Masha po dveh osamljenih letih sorodno dušo našla v Niki

12. septembra, 2020
Mashi, predstavnici pasme sibirski haski, prvi dve leti življenja nista bili preveč naklonjeni. Psička je bila namreč bila ena izmed tistih, za katere skrbniki nimajo veliko časa.

Tako je psička preživljala svoje dni sama, zaprta za štirimi stenami, prepuščena sama sebi. Njena prejšnja lastnica jo je želela oddati zaradi pomanjkanja časa, odsotna je bila namreč več kot 15 ur vsak dan. Drug razlog za oddajo pa bi naj bil, da ji Mashe v bloku več niso dovolili.

Nika verjame, da je Masha prišla v njeno življenje z določenim namenom in ne zgolj po naključju. Njena prva psička Tara, ki je bila tudi predstavnica te čudovite pasme je namreč poginila na isti dan, kot je Masha rojena. Nekaj dni preden je Nika naletela na oglas, da se Masha oddaja, si je ogledala film “A dog’s Purpose”, ki govori o reinkarnaciji pasjih duš. Masha je bila takrat stara dve leti in pol.

»Ko sem jo videla že na fotografiji, sem začutila, da jo moram nujno vsaj pogledat, saj mi bo drugače celo življenje žal. Ko pa sem jo videla še v živo, mi je skočila v naročje, kot, da me pozna že celo življenje« pravi Nika.

Priznava, da jo je zelo lepo in že od samega začetka sprejel tudi njen seniorček, pasme višavski terier. Ko pa je naposled videla še njen datum rojstva, pa je vedela, da več ni poti nazaj in da Masha preprosto mora priti v njeno življenje. Nika opisuje, da je Masha zelo lepo je sprejela menjavo okolja, že od prvega dne naj bi se počutila kot doma, pa tudi z lahkoto se je vklopila v njihov življenjski slog.

Ravnokar je praznovala svoj 6. rojstni dan, družbo pa ji danes delata še dva kužka. Masha sedaj uživa svoje pasje življenje, kot se spodobi. Veliko se potepajo po naravi, družijo z drugimi psi in tudi potujejo.

Želim si, da bi bila ta zgodba nauk vsem, ki niso prepričani, ali imajo dovolj časa za psa, da naj dobro premislijo.

Anja Kosi