Aktualno

Psička po dveh tednih rešena z gore: po snegu in ledu jo je par odnesel 8 kilometrov v dolino

vir fotografije: jeanfrancoiswillem/TikTok)
Kar dva tedna je bil labradorec izgubljen v gorah, njegovi lastniki pa so iz dneva v dan imeli manj upanja, da ga bodo še kdaj videli.

Toda čudeži se dogajajo in kuža je danes že združen s svojimi ljudmi, zahvaljujoč dvema pohodnikoma, ki sta ga našla in nesla kar 8 kilometrov do doline.

8-letno labradorko Neesho sta našla premraženo in popolnoma prestrašeno ter pokrito s snegom dva zdravnika, Jean Francois Bonnet in Ciara Nolan. Brez razmišljanja sta jo zavila v obleke in se z njo podala v dolino. Do tja je vodilo 8 kilometrov strme in ledene poti. ”Psička ni imela energije niti za lajanje, niti za stanje na tačkah,” je povedal Bonnet.

Neesho so pogrešali od 23. januarja, ko se je družina Goetelen odpravila na izlet v gore. Poleg so imeli še 3-letnega nemškega ovčarja Haleya. Ko sta psa zagledala jelena, sta se oba pognala za njim. Harleya so našli, za Neesho pa se je izgubila vsaka sled. Tako so se morali vrniti domov brez psičke. Iskali so jo vse naslednje dni in se vračali na tisti kraj, kjer je izginila, toda Neeshe ni bilo nikjer.

Ko so že skoraj obupali, pa so nekega večera prejeli klic, da je bila psička najdena ter da jo je v dolino prinesel par, ki živi blizu njih!

”Ona je naš čudež,” je ob ponovnem snidenju dejala gospa Goetelen.

error: Kopiranje teksta ni mogoče.