Psička se je ujela v nastavljeno zanko lovcev in skoraj zmrznila

11. februarja, 2021
V britanskem Sandringhamu se je psička ujela v nastavljeno zanko za divje živali in tam čakala, da jo kdo najde. K sreči jo je pravi čas našel njen lastnik.

Moški je bil na običajnem sprehodu s psičko Nell in psom Tedom, ko so se zaslišali streli lovcev. Psa sta se močno prestrašila, se snela s povodca in zbežala. Medtem, ko se je Ted vrnil k lastniku sam od sebe, se je za 4-letno Nell, posvojenko iz Romunije, izgubila vsaka sled.

Lastnik jo je pričel iskati in po dveh urah je našel psičko negibno, ujeto z zanko okoli vratu. Nell je bila v šoku in močno prestrašena ter panična. Njen lastnik je priprepričan, da bi – tudi zaradi mraza – psička v nekaj urah poginila, če je ne bi našel. Posebej je bil šokiran nad lokacijo, kamor so lovci nastavili zanko – ta je bila namreč v neposredni bližini ceste in mimogrede bi lahko tja zataval tudi kakšen otrok.

”Te zanke so krute in povsem nepotrebne,” je prepričan Nellin lastnik, kot tudi številni drugi, ki se zavzemajo za njihovo prepoved. Glede omenjene zgodbe so kontaktirali tudi kraljevo družino, saj se je zgodilo na njihovem posestvu v Sandringhamu.