Razbil je šipo in psa rešil iz prekuhanega avtomobila

17. junija, 2022

Ta mesec je kljub večletnem opozarjanju že nekaj poročil o kužkih v avtomobilih – v Kaliforniji je nekdo brez dosti premišljevanja reagiral tako, da je razbil avtomobilsko steklo in rešil psa.

Tudi če so okna odprta, se lahko temperatura v avtomobilih v 10 minutah dvigne za 20 stopinj. To je veliko višje od zunanje temperature in je lahko nevarno za pse, ker se ohlajajo le s hitrim dihanjem in potenjem skozi blazinice tac. Kaj hitro lahko pride do toplotnega udara.

Razbiti ali ne razbiti?

Bilo je pozno popoldne na vroč dan, temperature so kazale 38 stopinj Celzija. Nekdo je v avtu, parkiranem pred nakupovalnim centrom, opazil psa. Takoj je poklical policijo.

Policistka, ki je prišla na kraj, je o dogodku obvestila nadrejene, nekdo iz množice, ki je opazovala dogajanje, pa je razbil okno avta in rešil 8-letnega mešančka.

Kdo bo kaznovan?

Policistka je izmerila temperaturo psu, ki je dosegla že skoraj skrajno, ki lahko privede do nepovratne škode na možganih ali celo smrti. Kužka so takoj odpeljali k veterinarju.

Od tam ga je naslednji dan prevzela lastnica, ki bo besedah policije razume svojo napako, a kljub temu jo čaka obsodba in zaporna kazen,

Kaj pa oseba, ki je razbila okno? Kalifornija take osebe ščiti pred kaznimi – če razbijejo okno, da rešijo psa, ne utrpijo nobenih pravnih posledic.

 

Začeli so se vroči dnevi – pozor na otroke in živali v avtomobilih