Rejne živali imajo dovolj hrane, ne potrebujejo, da jih hranijo mimoidoči

Fotografija je simbolična
Čeprav se tema ne dotika neposredno psov, pa se nam zdi zelo pomembno, da nanjo opozorimo. Kot nam ni všeč, da naše pse neznanci hranijo, tudi kmetom ni všeč, da pitamo rejne živali.

Pretekli vikend je Ekološka kmetija Kršinar na svojem Facebook profilu Na kmetiji je lepo objavila žalostno vest, da so jim poginile tri koze, ki so zaužile prevelike količine sladkarij, s katerimi so jih pitali mimoidoči! Da, prav ste prebrali.

Med drugim so zapisali takole:

”Kadarkoli naletim na ljudi, ki našim živalim na paši mečejo najrazličnejšo hrano, ki zanje absolutno ni primerna se razjezim … pa naj vas vprašam, kako bi se vi počutili, če bi jaz na sprehodu po vašem mestu dajal vašim kužkom in muckom čokolado, bonbone, suh kruh (ja tudi suh kruh ni primeren) … najbrž vam ne bi bilo všeč … pa naj vas vprašam, zakaj to potem počnete, ko na pašniku zagledate koze, se vam zdi, da jim kaj manjka, da so lačne, da ne skrbimo za njih …”

In na koncu prosili, naj spoštujemo njihovo delo, delo njih, ki še vztrajajo s kmetovanjem v hribih.

Rejne živali ne potrebujejo, da jih mimoidoči pitajo, saj imajo svoje skrbnike, ki zanje skrbijo, kot je za določeno vrsto najbolj primerno. V razmislek.