Rekli so, da ima samo še en teden življenja, toda terierka Tilly se 18 mesecev kasneje še ne da

1. januarja, 2021
Ko so 10-letni Jack Russel terierki Tilly diagnosticirali raka, so ji veterinarji napovedali le še en teden življenja. Toda 18 mesecev kasneje gre Tilly še vedno odlično. Prava borka.

Marca leta 2019 so Tillyjinim lastnikom veterinarji povedali žalostno novico – da ima psička agresivno obliko raka in da ji ni preostalo več veliko časa.

Obupana Cynthia in Ian Davies sta tako prihodnja dva tedna ves čas preživela s svojo psičko v strahu, da jo lahko kadarkoli izgubita.

Toda 18 mesecev kasneje se Tilly še vedno bori, uživa v vsakodnevnih sprehodih in crkljanju s svojimi skrbniki, ki so šokirani nad njenim napredkom.

”Osemnajst mesecev kasneje in Tilly gre odlično. Ona je naš mali čudež. Novica je bila šok, kajti razen nekaj malega krvavitve iz nosu, ni imela nobenih drugih težav,” je povedala Cynthia. In še, da niso pričakovali, da se bo na zdravljenje tako dobro odzvala.

”Odziv Tilly na zdravljenje je spektakularen. 60 % pacientov pri tej vrsti zdravljenja in taki diagnozi preživi od 5 do 6 mesecev, Tilly pa je z nami še 18 mesecev po diagnozi. Je edinstvena in presrečni smo, da ji gre tako dobro,” pa je povedal eden izmed strokovnjakov, ki zdravijo Tilly.