Rešenček skrbnici zavohal kožnega raka in tako on rešil njo

25. septembra, 2020
Da imajo psi izjemen vonj, je splošno znano. Presenetljivo pa je, da uspe tudi nešolanim psom za ta namen, odkriti določene bolezni.

To je se zgodilo tudi pri 42-letni Američanki Lauren Gauthier, sicer ustanoviteljici organizacije, ki rešuje zapuščene lovske pse.

Nekega dne je med obiskovanjem zavetišč naletela psičko z enim samim očesom. Ni si mogla pomagati, odpeljala jo je domov in postala je del njene družine. Takrat se še ni zavedala, da bo psička z imenom Victoria čez samo tri mesece rešila njo.

Takrat je namreč Lauren na nosi opazila pikico in očitno jo je opazila tudi Victoria. ”Vedno, ko sem se usedla, je prišla psička zraven in pričela vohljati okrog mojega nosa,” je opisala nenavadno vedenje psičke.

Pikica je izginila, Victorijino ovohavanje pa nikakor ne in Lauren je odšla do zdravnika. Tam je po pregledih izvedela, da ima vrsto kožnega raka in samo zahvaljujoč psički so ji ga odkrili in odstranili pravočasno.

”Tako sem ji hvaležna. Od nekdaj imava posebno vez, psička čuti, kdaj sem vznemirjena. Niti v sanjah pa si nisem predstavljala, da bo začutila tudi bolezen,” je povedala Lauren.