S pasje farme rešili kar 200 psov, med njimi breje in mladičke v slabem stanju

24. septembra, 2021
Po sedmih mesecih se je v Walesu zaključila ena večjih preiskav, v kateri so na eni izmed pasjih farm zasegli kar 200 psov.

Med njimi je bilo kar nekaj brej in psičk z mladički. Kot so zapisali preiskovalci, so se na farmi najverjetneje že pripravljali na božično prodajo.

Psi so bili pasem kodrasti bišon, šicu, cockapoo, kavalir kralja Karla in labradorci. Preiskovalci so povedali, da gre za posledico epidemije, ki je na Otoku izjemno povečala povpraševanje po psih in s tem se je močno okrepil črni trg.

Petnajst psov je bilo poškodovanih, sicer pa so po besedah prisotnih psi živeli v zelo skromnih in žalostnih razmerah. Med drugim so  rešili 5 mamic z 18 mladički in 5 brej. Številni psi so imeli infekcije, zajedavce in ugrizne rane.

”Žalostna resnica je, da so se na tej pasji farmi najverjetneje že pripravljali na božič,” je povedala Vanessa Waddon iz organizacije Hope Rescue. Dodala je, da so zavetišča že sedaj zelo na robu svojih zmogljivosti, vsaka taka ‘najdba’ pa jih dodatno spravlja v stisko. Za vseh 200 psov aktivno iščejo posvojitelje.