Aktualno

Še ena smrt psa na letalu: tokrat na poletu iz Kitajske v Kanado

Ko se je Monique Collette na Kitajskem s svojima dvema kužkoma vkrcala na letalo, si niti v najbolj strašnih sanjah ni predstavljala, da bo enega izmed svojih ljubljenčkov videla zadnjič.

Kanadčanka Monique Collette je 3 leta preživela na Kitajskem kot učiteljica in v tem času posvojila dva psa – zlatega prinašalca Mavericka in mešančka, ki ga je poimenovala Chocolate. ”Bilo smo kot krdelo, vsepovsod sta šla z menoj,” je povedala Monique v pogovoru za kanadsko televizijo.

Ko je prišel čas, da se vrne domov v Vancouver, sta Maverick in Chocolate odpotovala z njo, na drugem koncu sveta pa jih je s pričakovanjem pričakovala Moniqueina mama, ki ji je hči tik pred poletom poslala fotografiji psov v kletkah.

A sanje obeh so se v trenutku razblinile. Ko je letalo družbe China Southern Airlines pristalo v Kanadi, je Chocolate prišel k njej, Mavericka pa ni bilo nikjer. Človek, ki je bil zadolžen za transport živali do letališke stavbe ji je prišel povedat, da Maverick poleta ni preživel. Monique je prepričana, da so bile krive razmere v cargu, kajti Mavericka je imela od mladička naprej, bil je zdrav pes, ki je že velikokrat letel. Mnogi pa se čudijo, kako da so pse sprejeli v prostor tovorne prtljage v poletnem času, ko mnogo letalskih družb tega ne izvaja.

Sumijo, da je Maverick poginil zaradi razmer v tovornem delu letala, a letalska družba se na njihov primer (še) ni odzvala. Vsekakor pa Monique upa, da bo njihova tragična zgodba vodila h kakšni spremembi na tem področju.

 

 

error: Kopiranje teksta ni mogoče.