Aktualno

Sestavili so seznam stvari, ki jih želijo narediti za umirajočega psa

Georgi Anderson, veterinarska medicinska sestra paliativne oskrbe, je domov pripeljala dve leti starega umirajočega psa Artija.

Ko so mu diagnosticirali agresivnega raka na nogi, njegova prejšnja družina ni zmogla več skrbeti zanj. Georgi in njeni otroci so vedeli, da mu je ostalo le malo časa, nekoliko pa so njegovo življenje le podaljšali z amputacijo tačke.

Družina se je nato odločila, da bo Artiju nudila najboljše možne zadnje tedne življenja, zato so pripravili seznam stvari, ki jih želijo narediti zanj. Od takrat naprej skrbijo, da Artie res uživa v vsaki svoji minuti.

Kaj vse je na seznamu?

Ena od stvari na seznamu je bil izlet s trajektom v Sacramento, kjer so tekali po plaži, si privoščili ribe in krompirček ter sladoled. Poleg tega je Georgi na družbenih omrežjih pozvala druge skrbnike psov k igri z Artijem. Objavila je datum, uro in kraj ter njen razlog za poziv. Na njeno presenečenje se je odzvalo veliko število skrbnikov in kar 35 psov je z Artijev tekalo in se igralo na veliki nogometni zelenici.

Stvari, za katere bi običajno potrebovali več let, so stisnili v nekaj tednov, ki so Artiju ostali.

Družina Anderson je že pred Artijevim prihodom imela doma dva psa in tri mačke. Artie se je hitro vključil in postal del družine. Čeprav jim je hudo, da bo z njimi le kratek čas, jih tolaži dejstvo, da se Artie tega ne zaveda, da je vsak dan ljubeč in navdušen pes. In pri njemu šteje vsak dan. Vsak trenutek.

error: Kopiranje teksta ni mogoče.