Severna Koreja ljudi prisilila, da so oddali svoje ljubljenčke restavracijam

23. avgusta, 2020
Grozljiva namigovanja prihajajo iz Severne Koreje. Prebivalce, ki imajo doma pse, so prisilili, da so le te oddali. Veliko jih je pristalo v restavracijah.

V Severni Koreji, kjer so bili psi kot hišni ljubljenčki dolgo časa prepovedani, si te danes lasti le elita, ki si lahko privošči luksuz. Tudi ta pa naj bi po poročanju številnih tujih medijev (prvi so vest objavili v časopisu Južne Koreje) bila prisiljena oddati svoje pse.

Po mnenju njihovega voditelja ta praksa namreč vzbuja nezadovoljstvo in simbolizira zahodni svet. V resnici pa je ta ukaz prišel skupaj z vedno večjo krizo zaradi vedno slabše ekonomske slike, katero sta dodatno ohromila covid-19 in nedavne velike poplave. Po poročanju ZN naj bi kar 60 % prebivalcev Severne Koreje trpelo lakoto.

”Oblasti so identificirale gospodinjstva, ki imajo pse, in jih prisilila, da se jim odpovedo. Nekatere so odvedli v državne živalske vrtove, druge v restavracije, kjer strežejo pasje meso,” je povedal nek kitajski vir. Vsi psi nad 15 kg naj bi pristali v restavracijah. Skrbnikom psov pa bodo oddajo psa ‘plačali’ z bonom za hrano.

Kot so še zapisali v tujih medijih, je voditelj na ta način ubil dve muhi na en mah: uničil je živi simbol ekonomske neenakosti in pričel je reševati prehransko krizo.